sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Veneen varustelua

Vähän tuli kiire veneprojektin kanssa. Samaan aikaan muurtovalmistelut Tampereelle jonne työ siirtyi tämän vuoden alusta. Tämän kuun 24 päivä lähtee muuttokuorma Tampereelle. Vene tulee myöhemmin kesäkuussa, kun on vesillelaskukunnossa. Venepaikka on Näsijärvellä Santalahdessa ainakin pari kesää.

Tällä viikolla oli muutama vapaapäivä ja projekri nytkähti sen verran eteenpäin että möin jo toisen työtelineen naaputille.

Eilen siivottiin vene taas kerran, mitoitettiin patjat ja vietiin ompelijalle päällystykseen. Kankaaksi valittiin hometta, likaa ja vettä hylkivä, Eurokankaan maahantuoma Sunbrella, meren värinen eli turkoosi. Kangasmenekiksi laskettiin noin 23 metriä 1,4 metriä leveää kangasta.

Moottori on nyt akun kytkemistä ja polttoaineen tankkausta ja ilmausta vaille valmis, toivotaan että ei kolka moottorin koppaan, on aika ahdas paikka moottorilla. Muutamalle pultin päälle piti tehdä kolo moottorikoppaan jotta sopi paikoilleen.

Tänään haalattiin masto toisten veneiden takaa. Mastolle teen vain välttämättömän, etuliesman kiskon kiinnitys uudelleen ruuveilla, valot, paikkalakkaan tarvittavat kohdat ja varmistan että kaikki vantit ja muut tilpehöörit ovat tallessa, samoin puomille ja spinnupuomille joka sekin on puuta.

Taas taitaa tulla parin viikon tauko veneprojektille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti