sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kevättöitä

Lämmintä odotellessa tein sähkötöitä, uusin kytkinpaneelin ja merkkasin johdot, laitoin lokin ja kaiun paikoilleen, tästä jatketaan kesällä sisävalojen asennuksella.

Eilen oli kevään lämpimin päivä noin 14 astetta lämmintä, oli hyvä päivä liimata istuinkaukaloon sovitetut listat paikoilleen, alapuolelle leveät listat ja ulkopuolelle jyrsittyihin rakoihin täytelistat. En saanut Tampereelta epoksiin saostusainetta, sellukuitua, talkkia tai muuta vastaavaa niin leikkasin vanhasta lakanasta kangassuikaleen alapuolen listoihin joihin imeytin epoksin ja ruuvasin kiinni. Osa listoista oli sen verran ahtaassa paikassa ettei ruuvaus onnistunut niin laitoin listat käsikopelolta puristimilla kiinni. Laitoin vielä veneeseen lämmöt päälle yöksi jotta epoksi ehtii kovettua. 

Eilen saivat masto, ruffin kyljet ja kannen mahonkiosat lakkakerroksen, istuinkaukalo lakataan kun liimatut listat on viimeistelty höylällä ja hiomakoneella.

Rungon laudoissa perästeevin vieressä maali ei pysy kiinni, otin irtonaisen maalin pois ja kokeilen vielä. Runkoa korjatessa laudat näyttivät hyviltä enkä niitä vaihtanut. Toivottavasti maalin irtoaminen johtuu öljystä joka on tullut huonosti pyyhittyä öljyämisen jälkeen pois.

Näyttäisi Näsijärvestä jäät lähtevän aikaisin, sulaa näytti olevan jo Santalahdesta Siilinkarille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti