sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Pieni harmittava vuoto perästeevin alueelle

Perasteevin alueella on ollut pieni harmittava vuoto. Vettä on ilmaantunut pinssiin noin 0,5-1 litra vuorokaudessa, ei siis paljon mutta se on harmittanut. On ollut vaikea paikallistaa vuotokohta, jossakin tankin alla jonne käsi juuri ja juuri ulottuu.

Keulasta sain yhden vuodon "paikattua" hienolla sahanpurulla. Kun sain sahanpurua vuotokohtaa, siis veteen veneen ulkopuolelle vuoto loppui noin 10 min kuluttua.

Tätä perän vuotoa olen yrittänyt paikata purulla useampaan kertaan, huonolla menestyksellä. Vuoto oli niin syvällä että sahanpurua on vaikea saada sinne ja kun vuoto on pieni purin meneminen vuotokohtaan on sattuman kauppaa. Neljännellä kerralla viritin pressun veneen alta ja kaadoin purua pussilliset kummallekin puolelle venettä ja odotin noin puoli tuntia ja sitten toiset pussit perään ja vielä yhdet. Vuoto pieneni kun seurasin tilannetta, tänään kun poikkesin veneellä tarkastus reissulla perästeevin alue veneen pilssillä oli kuiva, puun purua/-pölyä oli mennyt oikeaan paikkaan ja turvonnut siellä. Puruna oli vanerin sahauksessa tullutta hienoa purua, pääosin pölyä. Kiitokset purusta Kalevan vaneriin, itseäkin jo hymyilytti kun useasti sitä säkillä sieltä hain.

Kuvassa purupusseja, pressu ja puristimia pressun painoksi jotta sain pressun vedettyä köydellä veneen alle.1 kommentti:

  1. Vuoto pieneni entisestään, valitettavasti ei loppunut täysin, täytyy varmaan ottaa peräsin irti ja katsoa pultti jonka juuri näyttää kostealta.

    VastaaPoista