sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Peräpeilin vaurion korjaus

Pari vuotta sitten peräpeilin oikeaan yläkulmaan tuli vaurio, vene ajoi poijun ja perän väliin. Vauriosta oli päässyt vettä peräpeilin sisään ja  se oli hiukan tummunut ja lakka irronnut peräpeilin kummaltakin puolelta. Otin lakat kokonaan pois ja laitoin pienen paikan vaurio kohtaan. Laitoin liimaa auenneeseen kohtaan ja puristin kiinni.

Loppuviikosta sain hiottua kannen istuinkaukalon, parraslistat ja ruffin reunat, ensin 60 ja sitten 120. Petsaus ja lakkaus lähestyy. 

Lakkaukseen pitäisi olla lämpöä yli 5 celsius astetta ja suhteellinen kosteus alle 80%. Veneen päällä on nyt kaksi pressua päällekkäin ja lämmittimenä 3 kW sähkölämmitin. Jos ulkona on noin 12 - 15 astetta / 90% suhteellinen kosteus, niin pressun alla pitäisi olla 18-20 astetta ja suhteellinen kosteus alle 80%. Huomenna näkee onnistuuko vai pitääkö hankkia lisää lämmitystehoa. Lämmitintä voi käyttää vain kun  on valvonta paikalla eli lakkauksen voi aloittaa parin tunnin päästä kun tulee veneelle ja ehkä lakkauksen jälkeen kannattaa noin tunti vielä lämmittää. Mielenkiinnolla odotan onnistuuko.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti