keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Hiontapäivä

Tänään oli hiontapäivä. Hain Kepen aamusta 7.30, aikainen aamu lomalaisille. Hiottiin vene neljään kertaan ensin kahden metrin hiontalaudalla 45 asteen kulmissa lautoihin nähden kolmesti ja sitten vielä Kepen kädet kesti hioa hiertäen vesilinjan yläpuolen ja minä hioin vesilinjan alapuolelta minkä jaksoin, noin kahden metrin työalueilla ja noin metrin siirtymillä. Tarkkaan laskien siis hiontakertoja viisi. Hiomapaperin karkeus oli numero 80.

Kahden metrin hiontalauta oli hyvä hiomiseen, toinen meistä oli lattialla ja toinen tellingillä. Laudan pituus oli sopiva vaikka vain osa hiontapaperista oli käytössä venee kaarevuude takia. Käännettiin välillä lautaa jotta koko hiontpaperi saatiin käytettyä. Toiselle sivulle venettä laitettiin uusi paperi jotta hiontatulos olisi samanlainen.

Siirrettävä asennusteline on aivan verraton apuväline, toinen telineistä on nyt kulkusiltana ja lautavarastona, siinäkin tehtävässä vertaansa vailla, helppo siirtää tarvittaessa sivuun. A-tikkaat on kiinni telineessä narulla.

Tässä vielä kuva laipiosta, on niin hieno tunne kun veneen hahmo alkaa olla näkyvissä.


Mahtavaa tehdä asioita yhdessä, tämänkin päivän töitä olisin yksin tehnyt ainakin kolme päivää. Topi kävi tarkistamassa eilisen liimauksen ja hyväksi todettiin.

"Joskus elämä hymyilee enemmän ja joskus vähemmän ;)"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti