tiistai 12. heinäkuuta 2011

Istuinkaukalon tekoa

Tänään vuorossa oli istuinakukalon teko, itse kaukalo on lasikuitua ja hyvin paikoillaan, kaikki muu puuttuu. Ensin paikoilleen laipiot ja niiden tukirakenteet. Onneksi melkein kaikki puretut osat löytyivät, voi sovittaa ja selvittää minkalainen rakenne on alkujaan ollut. Löytyipä vielä uudet valmiiksi sapelimahonkivanerista sahatut laipiotkin. Ne on nyt paikoilleen sovitettu ja odottavat lopullista kiinnitystä.

Mielenkiintoista huomata miten kehitys kehittyy, tämä on viimeisiä lautaveneitä Storebrolla, istuinkaukalo, peräsin, luukun talli ym pientä on jo tehty lasikuidusta. seuraavamalli oli sitten jo kokonaan lasikuituinen, ja siihen loppui lautaveneiden teko.


Tänään oli verstaalla kunnon meininki kun tehtiin töitä kahden hengen voimin. Topi tuli mestariksi puutöihin, höylättiin ja liimattiin jo loppusyksystä haettuja mahonkeja istuinkaukalon istuimiin, ensin kokeeksi yksi istuin. Istuinten "selkänojiin" täytyy hakea Seppälän venetarvikkeelta noin 50 cm leveää valmiiksi höylättyä mahonkilautaa. Niiden sovittamisessa ja paikoilleen taivuttamisessa on taas "lisäkädet tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti