sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Maston lasku

Tämän kesän purjehdukset on purjehdittu, eilen laskettiin masto puuskaisessa tuulessa, kiitokset Ristolle avusta. Huomenna vene siirtyy Lielahteen talvehtimaan. Aidattu, lukittu alue ja valvontakamerakin näytti olevan aidantakana, toivottavasti varkaat ja ilkivallantekijät pysyvät pois.

Tänään kokosin pressukatoksen kaaret, yksi kaari oli vääntynyt käyttökelvottomaksi ja yksi lähes poikkinainen lauta oli katkennut ja kaari oiennut,  kuusi kaariparia on nyt katokseen, noin 2,3 metrin kaarijaolla, uskon sen riittävän.

Talvella olisi tarkoutus viimeistellä sähköt, asentaa tarvuttavat mittarit ym. Loki ja kaiku on jo hankittu, päädyin pitkän pähkäilyn jälkeen Nasa Clipperiin, koska käyttää vastaavaa 150kHz kaikuanturia joka pohjasta löytyy valmiina, sen verran kokeilin että pelaa. Mietin vielä haluanko tietää tuulen nopeuden ja suhteellisen tuulen suunnan ja kompassikin mittraripaneelissa saattaisi olla kiva, vaikka sellainen kyllä jo veneessä on.

iPadiä on tarkoitus vielä ensikesänä kokeilla, vaikka en ole siihen juurikaan venekäytössä tykästynyt, nyt on vedenpitävä kotelo hankittu, jossa ei ole kalvoa kosketusnäytön edessä ja latauskin onnistuu, kiinnitys RAM-mountilla.

Pari kuvaa tältä aamulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti