sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Siivous ja tavaroiden lajittelu jatkuu

Taas veneenkunnostusprojekti nytkähti himppusen eteenpäin, jatkettiin veneen purkamista ja tavaroiden lajittelua ja samalla ihmeteltiin mitä kaikkea täytyy tehdä ja miten kannattaisi tehdä.

Nostin moottorin lauantaina jotta kaarien kunnostus moottorin alta onnistuisi hyvin, 155 kiloa painava moottori nousi yllättävän helposti ketjutaljalla, nostoa helpotti kun "katto on avoin", takaisinlaitto täytyy tehdä ennen katon tekoa niin säästyy pukkien rakentamisesti venee sisälle.
Tänään sain sitten taas vaimon mukaan siivoustalkoisiin, toisilla on vain kykyä järjestelmällisesti siivota, jota suuresti ihailen, itsellä siivous tahtoo mennä hätäiseksi huiskimiseksi.

Sitten päätin vielä ottaa WC:n ja septitankin jälkeen veneen sisälaidoilta mahonkilaudat pois jotta siivous onnistuisi niiden alta, lähtivät muutamalla ruuvilla levyinä pois, kätevää kun itse olen nykyiseen veneeseen ruuvannut ne yksitellen kaariin kiinni. Sieltä paljastuikin taas uusi pieni yllätys, kaaria oli sieltäkin poikki aika lailla eli kaaret menevät kokonaan uusiksi niiltä osin. Kuvassa näkyy kaaret joiden alapäät oli tarkoitus uusia, nyt sitten uusitaan kaaret kokonaat. Toinen mahdollisuus olisi laittaa vanhojen kaarien viereen uudet kaaret mutta kun alapäät täytyy kuitenkin korjata niin ilmeisesti otan ensin yhden kaariparin kokonaan pois ja uusi tilalle, jos onnistuu kohtuudella, uusin loputkin poikkinaiset kaaret. Kokonaan uusittavia kaaria on 15 kappaletta ja sitten vielä korjaukset.

Kaaret on tarkoitus liimata 4-5 mm paksuista saarnisäleistä, kaarien leveys on 32 mm ja paksuun noin 30 mm. Takaosassa hiukan pienempiä, paksuus ja leveys 25 mm.

Etukajuutastakin löytyi vielä yksi poikkinainen kaari

Septitankin takana kaaret näyttivät hyviltä, samoin pentterin kohdalla.
Veneen takaosasta oikealtakin puolelta löytyi lisää poikkinaisia kaaria, on useampi kaari peräkkäin samasta kohti poikki niin täytyy tehdä jotakin.

Poikkinaisten kaarien perusteella veneen parraskorkeus on tainnut kasvaa vähän reilun sentin, nyt "lisäkorkeus" taitaa olla rakoina veneen kyjissä. Ilmeisesti laudoituksesta ei tule liian tiukka vaikka raot rimoittaa. Lamellijyrsin tuli alkuviikolla Axminister tools centeristä. Toivottavasti rimoitustouhuun pääseen ennen lumien sulamista.

Ainakaan nykyisen veneen "hävittämisellä" ei näytä olevan kiire sen verran näyttää tekemistä tulevan lisää.

Laitampa tähän loppuun velä kuvan vaihdettavaista laudoista, Kuvan ylin lauta meneen vaihtoon samoin pala seuraavasta jota on jo paikattu valkealla kitillä. Mutta entä alin yli 40 cm leveä lauta olisiko vaihdettava vai ei? Laudoitus on 25 mm paksua vaikka esitteessä puhutaan 22 mm paksusta laudoituksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti